Україна планує побудувати додаткові залізничні термінали на кордонах

Україна планує побудувати додаткові залізничні термінали на кордонах

Укрінформ
Для збалансування довоєнних обсягів експорту український уряд планує побудувати додаткові залізничні термінали на стиках із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Для збалансування довоєнних обсягів експорту нами уже заплановано в найближчий рік створити додаткові залізничні термінали на стиках із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією», — наголосив Кубраков під час засідання Комітету Європарламенту з питань транспорту та туризму (TRAN).

Як зазначив міністр, задля запобігання світовій продовольчій кризі та врятування українського експорту уряд спільно з системоутворюючими підприємствами країни напрацьовує точкові рішення для відновлення ланцюгів постачань, а спільно з сусідніми країнами розробляє численні інфраструктурні проєкти, які розширять «вузькі місця» на кордоні та дозволять пришвидшити рух товарів.

«Зокрема, велику увагу приділяємо збільшенню транспортного потенціалу залізничного сполучення. Очікуємо, що в співпраці з європейськими партнерами збільшимо перевезення вантажів залізницею хоча би на 50% від довоєнного рівня. Це особливо важливо, враховуючи залежність світових ринків від українського агроекспорту», — підкреслив Кубраков.

Читайте також: Європа має спростити в’їзд українським вантажівкам із зерном – Марченко

Як повідомлялося, АТ «Укрзалізниця» фіксує поступове зростання вантажних перевезень: у перші дні війни залізниця перевозила 150 тис. тонн на добу, від початку травня — 300-310 тис. тонн. Найбільше зростання фіксується у перевезенні зерна — плюс 86%. Крім того, удвічі зросли показники перевезень будівельних матеріалів. При цьому Укрзалізниця докладає максимум зусиль, щоб переорієнтувати експорт до ЄС та Бессарабії, де є порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-