Кулеба подякував Єгипту за те, що завернув російський корабель із вкраденим в Україні зерном

Кулеба подякував Єгипту за те, що завернув російський корабель із вкраденим в Україні зерном

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба домовився з очільником МЗС Єгипту Самехом Шукрі координувати зусилля задля розблокування росією українського експорту продовольства.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії повідомив у Твітері.

«Розмовляв зі своїм єгипетським колегою Самехом Шукрі. Вдячний Єгипту за те, що завернули російський корабель, навантажений вкраденим в Україні зерном. Ми домовилися координувати зусилля, щоб змусити росію розблокувати український експорт продовольства. Україна та Єгипет продовжують співпрацювати для забезпечення продовольчої безпеки», - написав Кулеба.

Читайте також: росія вже вкрала в України близько 400 тисяч тонн зерна

Як повідомлялося, 12 травня комісар ЄС з питань транспорту Адіна Велян представила у Брюсселі план дій, спрямований на допомогу українському продовольчому експорту під назвою «Шляхи солідарності». У рамках цього проєкту 20 млн тонн зерна будуть відправлені з України з використанням інфраструктури ЄС менш як за три місяці.

Раніше МЗС України попередило країн-споживачів, що партії зерна, які продає рф, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, здобуте в результаті мародерських дій російських загарбників. Крадіжку росією українського зерна підтверджують як численні свідчення українських аграріїв, так і документальні докази.

Читайте також: ФРН виділяє понад €4 мільярди для боротьби з наслідками «зернової війни», яку почала росія

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-