На спецрахунку для потреб військових залишилося понад 274 мільйони

На спецрахунку для потреб військових залишилося понад 274 мільйони

Укрінформ
На спеціальному рахунку для підтримки Збройних сил України, який відкрив Національний банк України, станом на 19 травня залишилося понад 274,5 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України, передає Укрінформ.

«Станом на 19 травня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить понад 274,5 млн грн», — йдеться в повідомленні.

Загалом НБУ вже перерахував на потреби військових понад 16,5 млрд грн.

Зазначається, що всього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано понад 16,8 млрд грн в еквіваленті. Майже 5,2 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті

Станом на 19 травня 2022 року залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 237 млн грн.

В НБУ наголошують, що Міністерство соціальної політики України, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього майже 304 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: МЗС Британії надіслало £5 мільйонів на підтримку української армії

Як повідомлялося, Національний банк України змінив номери рахунків для зарахування коштів у доларах США (USD) на підтримку Збройних сил України та для гуманітарної допомоги.

18 травня НБУ отримав від Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії 5 млн фунтів стерлінгів (або понад 182 млн гривень у еквіваленті) на спеціальний рахунок, відкритий для підтримки Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-