Суд арештував активи російського олігарха Фрідмана в Альфа-банку на 12,4 мільярда

Суд арештував активи російського олігарха Фрідмана в Альфа-банку на 12,4 мільярда

Укрінформ
Суд арештував активи російського олігарха Михайла Фрідмана в «Альфа-банку» на 12,4 млрд грн.

Про це повідомила у Фейсбуці генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає Укрінформ.

“Арештовані активи російського олігарха Фрідмана в «Альфа-банку» на понад 12,4 млрд грн. Це цінні папери кіпрських компаній, афілійованих із бізнесменом, які були на рахунках в банку”, - написала Венедіктова.

Вона нагадала, що раніше за клопотанням прокурорів також були арештовані 469 млн грн коштів з рахунків в Альфа-банку, які вже готувалися до виведення в росію.

Читайте також: Рада ухвалила закон про вилучення активів Сбербанку росії та ВЕБ.рф

За словами Венедіктової, з легалізацією цих активів особливо не «заморочувались». Наприклад, оформили удаваний правочин, за яким за космічну суму придбали фірму з копійчаним статутним капіталом.

Рух коштів у російському напрямку почався за кілька тижнів до війни і активізувався з початком повномасштабного вторгнення. Фрідман і підконтрольні йому бізнесмени використали банк та кіпрські компанії, щоб вивести кошти з-під можливих санкцій та інших примусових заходів, розповіла генпрокурор.

Читайте також: НБУ не бачить підстав для неплатоспроможності чи націоналізації Альфа-Банку

Бізнесмени "були впіймані за руку під час легалізації активів" на 1,1 млрд грн прокуратурою, БЕБ та ДСР Нацполіції у взаємодії із Держфінмоніторингом, Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку та Державною податковою службою України, зазначила Венедіктова.

Сам Фрідман раніше заявляв, що інформація про виведення активів з Альфа-банку (Україна) або легалізацію активів не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-