НБУ не бачить підстав для неплатоспроможності чи націоналізації Альфа-Банку

НБУ не бачить підстав для неплатоспроможності чи націоналізації Альфа-Банку

Укрінформ
Підстав для визнання неплатоспроможностим чи націоналізації Альфа-Банку Україна, акціями якого наразі управляє довірена особа Національного банку, немає.

Про це заступник голови НБУ Ярослав Матузка сказав в інтервʼю Forbes, передає Укрінформ.

«Банк стикнувся з репутаційним ризиком. Проблем із ліквідністю та якістю кредитного портфеля в нього немає. Підстав визнавати банк неплатоспроможним на сьогодні немає, як і підстав для його націоналізації. Згідно із законом про вилучення майна, суб’єкти, до яких можуть бути застосовані такі заходи, належать державі-агресору», - сказав Матузка.

За його словами, інші банки з російським капіталом занадто маленькі та з точки зору нагляду не потребують підвищеної уваги.

Читайте також: У Нідерландах збанкрутувала «дочка» російського Альфа-банку

«Певні проблеми в них є, але вони працюють. Альфа-Банк – системний банк з великою кількістю клієнтів. Прийнято закон про стовідсоткове покриття вкладів населення у банках. Тому Альфа-Банк під особливим наглядом», - запевнив Матузка.

Як повідомлялось, 21 квітня НБУ погодив кандидатуру Сімеона Дянкова на позицію довіреної особи, якій передано право голосу за акціями підсанкційних російських акціонерів Альфа-Банку Україна.

Фото: Альфа-Банк Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-