«Альфа-банк Україна» погодив з НБУ кандидатуру управляючого акціями росіян

«Альфа-банк Україна» погодив з НБУ кандидатуру управляючого акціями росіян

Укрінформ
Національний банк погодив кандидатуру Сімеона Дянкова на позицію довіреної особи, якій буде передано право голосу за акціями підсанкційних акціонерів «Альфа-банк Україна».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Альфа-банку.

«Відповідно до законодавства, «Альфа-банк Україна» погодив з НБУ довірену особу – Сімеона Дянкова, якому передається право голосу за акціями акціонерів, чия репутація визнана небездоганною, та право будь-яким чином брати участь в управлінні банком. Тепер у межах повноважень та законодавства він може брати участь в управлінні», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Дянков є колишнім міністром фінансів та віцепрем'єр-міністром уряду Болгарії (липень 2009 – березень 2013 року). Зараз обіймає посади виконавчого директора Групи з фінансових ринків Лондонської школи економіки та технічного радника Європейської комісії.

Читайте також: Нацбанк обмежив доступ до інформації про учасників ринку небанківських фінпослуг

Крім того, має досвід роботи у Світовому банку, зокрема працював головою наглядової ради Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомлялося, раніше НБУ визнав ділову репутацію акціонерів «Альфа-банк Україна» – громадян рф, до яких застосовані міжнародні санкції, небездоганною та заборонив їм використовувати право голосу в цій фінансовій установі. Проти російського Альфа-банку запроваджені міжнародні санкції, які не стосуються АТ «Альфа-банк Україна» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-