Галущенко і єврокомісар обговорили форс-мажор із транзитом газу через війну

Галущенко і єврокомісар обговорили форс-мажор із транзитом газу через війну

Укрінформ
Міністр енергетики Герман Галущенко обговорив з єврокомісаром з питань енергетики Кадрі Сімсон форс-мажор із транзитом газу, яка виникла через дії російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики.

"Єврокомісар підтвердила солідарність з Україною в забезпеченні енергетичної безпеки в умовах боротьби з повномасштабним вторгненням з боку росії. Сторони обговорили ситуацію навколо дій окупантів, наслідком яких стало виникнення форс-мажорних обставин за договором про транзит газу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особлива увага була приділена пошуку механізмів якнайшвидшого збільшення обсягів експорту української електроенергії до Європи. Єврокомісар запевнила у політичній підтримці щонайшвидшого вирішення цього питання.

Читайте також: Зупинка транзиту газу через «Сохранівку» дозволила запобігти збиткам у $2 мільярдиексперт

Як повідомлялося, Оператор ГТС України (ОГТСУ) повідомив про втручання окупаційних сил у технологічні процеси, зміни режимів роботи об’єктів ГТС, включно з несанкціонованими відборами газу з транзитного потоку та настання форс-мажорних обставин, які унеможливлюють подальше транспортування газу через ГВС «Сохранівка» та прикордонну компресорну станцію (КС) «Новопсков», що знаходяться на окупованій території.

Із 7:00 11 травня 2022 року приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання «Сохранівка» припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-