Україна просить Естонію допомоги з пальним – це критично для аграріїв

Україна просить Естонію допомоги з пальним – це критично для аграріїв

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк закликала прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас розглянути можливість допомоги нашій країні з постачанням пального.

Як передає Укрінформ, про це Кондратюк написала у Фейсбуці.

«Також попросила Прем'єр-міністерку Естонії розглянути можливість допомогти Україні з поставками палива, що є критично важливим для наших аграріїв та громадян», - написала Кондратюк.

Вона обговорила із главою уряду питання продовольчої безпеки, адже в Естонії занепокоєні тим, що блокування російськими окупантами експорту українського зерна може призвести до проблем з нестачею продовольства в усьому світі.

Читайте також: Заступниця голови ВР Кондратюк звернулась до парламенту Естонії

«У зв'язку з цим, звернулася до Каї Каллас з проханням сприяти у налагодженні альтернативних шляхів експорту українського зерна», - додала заступниця Голови ВР.

Кондратюк та Каллас предметно обговорили підготовку шкільної системи Естонії до нового навчального року. Йшлося про необхідність українських родин з дітьми активніше реєструватися, щоб естонський уряд розумів, скільки потрібно створити місць та можливостей в естонських школах для навчання та адаптації наших дітей.

Читайте також: Уряд змінює структуру імпорту пального в Україну — Мінекономіки

Нині в Естонії перебувають 35 тис. українців, з них 44 % — це діти.

«Ми також розраховуємо на допомогу уряду Естонії в адвокації надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС», - зауважила Кондратюк.

Як повідомляв Укрінформ, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела зустріч з президентом Естонії Аларом Карісом, під час якої наголосила на тому, що демократичний світ має об’єднатися, зупинити навалу рф та переглянути систему міжнародної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-