В Україні відновили понад 90% енергетичної інфраструктури на звільнених територіях

В Україні відновили понад 90% енергетичної інфраструктури на звільнених територіях

Укрінформ
НАК «Укренерго» відновила понад 90% енергетичної інфраструктури на територіях, які були звільнені від російських загарбників, та забезпечила надійне постачання електроенергії для більш як шести мільйонів українців.

Про це розповів голова правління компанії Володимир Кудрицький під час брифінгу «Енергетичний фронт: виклики війни та відновлення мереж «Укренерго» на звільнених територіях» у медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Україна і енергосистема за роки незалежності ніколи не бачила такого масштабу руйнувань, з якими стикнулась 24 лютого, після початку широкомасштабного російського вторгнення. Цілі області нашої держави стали «жертвами» ворога. І вже після їх деокупації, звільнення на сьогодні нам вдалось відновити понад 90% інфраструктури, забезпечивши таким чином надійне енергоживлення для понад шести мільйонів наших співгромадян», - розповів він.

Читайте також: Міжнародні експерти напрацювали пакет санкцій, що вдарить по енергетиці рф

За словами очільника Укренерго, ті обсяги робіт, з якими стикнулась компанія, стали безпрецедентними. Але завдяки створеним запасам матеріальних ресурсів на складах, було сформовано 40 бригад, які в режимі 24/7 працювали і працюють над відновленням електричної інфраструктури, пошкодженої російськими загарбниками.

«Наразі ми вже відновили 28 високовольтних повітряних ліній і 12 підстанцій. Це приблизно, грубо кажучи, 10% від всієї нашої інфраструктури. Щоб ви розуміли масштаби руйнувань, в нас на Миколаївщині була лінія, яка мала понад 300 пошкоджень. І нам фактично в ручному режимі довелось перебирати цю лінію, аби відновити живлення споживачам», - додав Кудрицький.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн прояснила позицію Угорщини щодо санкцій ЄС та енергетичної безпеки

Як повідомлялось, НЕК «Укренерго» отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку 50 млн євро кредитних коштів, які будуть використані у разі недостатності надходжень.

З 24 лютого в Україні триває російська воєнна агресія. Влада, Збройні сили України, весь народ піднялися на боротьбу з ворогом та чинять йому потужний спротив.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-