росія запровадила санкції проти колишніх дочірніх компаній Газпрому

росія запровадила санкції проти колишніх дочірніх компаній Газпрому

Укрінформ
Уряд росії опублікував перелік компаній, щодо яких запроваджуються контрсанкції відповідно до указу президента рф. До списку увійшла 31 компанія, значна частина з яких належить до групи Gazprom Germania. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на список, опублікований на офіційному порталі правової інформації рф.

Під санкціями також опинилися «дочки» Газпрому в інших країнах – Швейцарії, Великій Британії, Франції та інших. У списку є і власники ділянок газопроводу "Ямал-Європа", наприклад польська компанія EuRoPol GAZ S.A.

З компаніями, які потрапили під санкції, заборонено здійснювати будь-які угоди, фінансові операції, вигодонабувачами по яких вони є, а також експортувати їм або для них сировину та продукцію, вироблену в росії.

Президент рф володимир путін підписав указ «Про застосування відповідних спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями деяких іноземних держав та міжнародних організацій» 3 травня.

Нагадаємо, що на початку квітня міністерство економіки ФРН "тимчасово націоналізувало" Gazprom Germania, передавши компанію до 30 вересня під управління Федерального мережевого агентства.

Читайте також: Зеленський обговорив з Шольцом оборонну допомогу, енергетику і санкції проти рф

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни росія була піддана масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-