Українська економіка через війну втратила щонайменше $90 мільярдів – Forbes

Українська економіка через війну втратила щонайменше $90 мільярдів – Forbes

Укрінформ
Оцінки фізичних економічних втрат України під час війни стартують від 90 млрд доларів. Найбільше через вторгнення росії постраждали українська інфраструктура та нерухомість – разом вони зазнали руйнувань щонайменше на 64 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Forbеs із посиланням на дані НБУ.

«За оцінкою Національного банку, втрати фізичного капіталу через війну зараз перевищують $92 млрд. Така оцінка є близькою до розрахунків Київської школи економіки та Міністерства економіки України, але структура завданої шкоди відрізняється», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що загалом за розрахунками різних економістів втрати економіки стартують від 90 млрд дол. – це майже половина минулорічного ВВП. Розбіжності в оцінках пояснюються різним розумінням суті економічних втрат та методиками оцінювання.

Про фінальні цифри можна буде говорити після війни, коли буде можливість повноцінно проаналізувати втрати в кожному із сегментів економіки, вважають у Нацбанку.

Читайте також: На відновлення всього зруйнованого ворогом в Україні потрібен $1 трильйон

Як повідомлялось, у парламентському Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вважають, що для відбудови всього того, що зруйнували або пошкодили російські загарбники, необхідно від 600 млрд до 1 трлн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-