Шмигаль подякував представникам США за схвалення закону про додаткову фінансову підтримку України

Шмигаль подякував представникам США за схвалення закону про додаткову фінансову підтримку України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль подякував Палаті представників США, зокрема спікеру Ненсі Пелосі, за оперативне схвалення закону про додаткову фінансову підтримку Української держави.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Твітері.

«Палата представників США схвалила додаткову допомогу Україні на 40 мільярдів доларів. Я дякую Ненсі Пелосі та всім справжнім друзям України за схвалення закону, ініційованого Джо Байденом. Сподіваюся, що Сенат також діятиме швидко», - зазначив Шмигаль.

Нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R. 7691, який передбачає додаткове виділення близько $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Читайте також: $40 мільярдів для України: Зеленський подякував Палаті представників США за схвалення закону

Президент США Джо Байден 28 квітня надіслав до Конгресу пропозицію затвердити новий пакет реагування на агресію рф, який передбачав виділення $33 мільярдів на підтримку України. У процесі роботи над документом законодавці запропонували додатково до нього ще кілька мільярдів на продовольчу допомогу та військове обладнання для України.

Президент України Володимир Зеленський вже подякував Палаті представників США за оперативне схвалення закону про цю додаткову фінансову підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-