Україна не може гарантувати безпеку транзиту газу окупованими рф територіями — Нафтогаз

Україна не може гарантувати безпеку транзиту газу окупованими рф територіями — Нафтогаз

Укрінформ
Україна більше не несе відповідальності за транспортування газу через окуповані росією території, про що офіційно було повідомлено керівництво ПАТ «Газпром».

Про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз України», передає Укрінформ.

«Україна більше не несе відповідальності за транспортування газу через окуповані росією території. Йдеться про 1/3 загального обсягу транзиту до Європи. “Газпром” був належним чином повідомлений про це», — йдеться в повідомленні.

У Нафтогазі наголошують, що офіційним листом сповістили ПАТ «Газпром» про настання форс-мажорних обставин, які унеможливлюють подальше транспортування газу через ГВС «Сохранівка» та прикордонну компресорну станцію (КС) «Новопсков», що знаходяться на окупованій території.

Зазначається, що Газпрому було запропоновано перенести відповідні обсяги транзиту на фізичну точку з’єднання «Суджа», яка знаходиться на контрольованій Україною території. Таким чином росія могла б зберегти транзит і виконати свої зобов’язання перед європейськими партнерами.

У Нафтогазі підкреслили, що наразі Україна може гарантувати безпеку транспортування газу тільки на підконтрольній території.

Читайте також: Україна змушена припинити транзит газу через станцію «Сохранівка»

Як повідомлялося, з 07:00 11 травня 2022 року ТОВ "Оператор ГТС України" припиняє приймання газу до ГТС України у фізичній точці з’єднання «Сохранівка». Для виконання транзитних зобов’язань перед європейськими партнерами у повному обсязі та згідно з умовами договору можливий тимчасовий перенос недоступних потужностей із фізичної точки з’єднання «Сохранівка» на фізичну точку з’єднання «Суджа», яка знаходиться на контрольованій Україною території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-