Компенсації від держави за працевлаштування переселенців отримали понад 440 бізнесів - Мінфін

Компенсації від держави за працевлаштування переселенців отримали понад 440 бізнесів - Мінфін

Укрінформ
Роботодавцям перерахували понад 1,8 млн гривень як компенсацію від держави за працевлаштування 686 внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

Він нагадав, що уряд започаткував програму виплати компенсації роботодавцям за працевлаштованих ВПО – по 6 500 гривень. Загалом за цією програмою на підтримку відповідального бізнесу з резервного фонду планується спрямувати 200 млн гривень.

“За інформацією Мінекономіки, до центрів зайнятості роботодавцями подано 518 пакетів документів. Ухвалено 440 рішень про надання такої компенсації за працевлаштування 686 внутрішньо переміщених осіб. Станом на 3 травня роботодавцям перерахували 1,8 млн гривень”, - розповів Єрмоличев.

Він додав, що 3,6 млн людей, які втратили роботу/заробіток внаслідок бойових дій, отримали від держави по 6 500 гривень в межах програми єПідтримка. Із державного бюджету на це витратили понад 23,2 млрд гривень.

Читайте також: Регіони конкурують за право прийняти релоковані підприємства — очільниця ФДМУ

“Також уряд надає допомогу людям, котрі у зв’язку із загрозами їхнім життям були змушені покинути свої домівки чи переїхали з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і Севастополя, а також з районів, де тривають бойові дії, та внесені до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб. Допомога на проживання виплачувалася щомісячно з місяця звернення до квітня 2022 року на кожну внутрішньо переміщену особу. Так, особа з інвалідністю та дитина отримували допомогу у розмірі 3 000 грн, інші категорії громадян ‒ 2 000 грн”, - нагадав заступник міністра фінансів.

Починаючи з травня, допомога, за його словами, надається внутрішньо переміщеним особам, які виїхали з територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

“За рахунок резервного фонду державного бюджету для першої черги виплат Мінсоцполітики виділили 10 млрд грн. Додам, що станом на 4 травня зареєстровано майже 4 млн внутрішньо переміщених осіб, для виплати їм допомоги на проживання перераховано 5,2 млрд грн”, - підсумував Єрмоличев.

Читайте також: Телеграм-канали, які допоможуть переселенцям знайти роботу в Україні

Як повідомлялося, за умовами програми підтримки працевлаштування переміщених осіб працедавці, які беруть таких людей на роботу, можуть отримати по 6 500 грн за кожного працевлаштованого. Подати заявку на компенсацію витрат роботодавець може за 5 днів після працевлаштування ВПО. Право на отримання компенсації від держави мають роботодавці, які працевлаштували ВПО після 24 лютого, виплачували їм зарплату не меншу за мінімальну (6500 грн), сплачують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соцстрахування, подали податкову звітність за 4 квартал 2021-го або за увесь 2021 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-