Вилученими активами рф тимчасово керуватиме «Національний фонд інвестицій»

Вилученими активами рф тимчасово керуватиме «Національний фонд інвестицій»

Укрінформ
Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою визначив ДП «Національний фонд інвестицій» тимчасовим керуючим примусово вилученими об’єктами, права власності в яких належать росії.

Про це повідомляє Міністерство економіки України в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні уряд своєю постановою визначив підприємство, якому будуть передаватися примусово вилучені об’єкти права власності росії та її резидентів. Ця функція покладається на ДП «Націнвестфонд» (координується Кабінетом Міністрів України), відповідні зміни будуть незабаром внесені до його статуту», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ДП «Націнвестфонд» керуватиме вилученими активами, поки держава не визначить, як розпорядитися ними у майбутньому.

Як повідомлялося, ДП «Національний фонд інвестицій» було створено в березні 2021 р. з метою централізації управління найбільшими державними підприємствами.

Читайте також: Усі російські активи на території України переходять у власність держави - Шмигаль

Також повідомлялося, що в березні Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів», який визначає правові засади примусового вилучення з мотивів суспільної необхідності об’єктів права власності (включаючи випадки, за яких це настійно вимагається військовою необхідністю) рф як держави, яка почала повномасштабну війну проти України, та її резидентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-