Уряд подасть законопроєкти щодо мораторію на підвищення тарифів під час воєнного стану

Уряд подасть законопроєкти щодо мораторію на підвищення тарифів під час воєнного стану

Укрінформ
Кабінет Міністрів подасть на розгляд Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає кореспондент Укрінформу.

«Маємо сьогодні також дуже важливе рішення, яке спрямоване на підтримку всіх українців у ці складні часи. Уряд подасть до Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення. Тарифи на газ та його розподіл, а також на тепло й гарячу воду не будуть зростати. У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі. Також у межах цих законів буде визначено компенсаторні механізми, які дозволять підтримувати належний рівень критичної інфраструктури та її відновлення», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль: Працюємо, аби пальне з’явилося у достатній кількості з адекватною ціною

Він нагадав, що з партнерами обговорюється великий План відновлення України. Вже розпочала роботу Національна рада з відновлення та її робочі групи.

«Ми передбачаємо, що одним з основних джерел наповнення Фонду стануть конфісковані російські активи та кошти. І Президент, і уряд неодноразово казали, що росія має заплатити за те, що вона зруйнувала в Україні. Сьогодні у нас на порядку денному документ, який визначає, що російські активи на території України переходять державі, а саме державному підприємству «Національний інвестиційний фонд». Ми заберемо все, чим володіє Росія в нашій країні, і спрямуємо ці кошти на посилення нашої армії, підтримку людей та відновлення нашої країни», - заявив глава уряду.

Читайте також: Шмигаль подякував США за скасування додаткових мит на українську сталь

Як повідомлялося, 28 квітня палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки ухвалила законопроєкт HR 6930, який передбачає конфіскацію активів російських підсанкційних юридичних та фізичних осіб.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-