Шмигаль запевняє, що макроекономічна ситуація та банківська система - стабільні

Шмигаль запевняє, що макроекономічна ситуація та банківська система - стабільні

Укрінформ
Попри повномасштабну війну російської федерації проти України, а також втрату близько 30% економіки через зупинку та руйнацію низки підприємств, макроекономічна ситуація та банківська система є стабільною.

Про це в інтерв’ю для РБК-Україна розповів Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Станом на сьогодні у нас, попри активну повномасштабну війну, попри втрати близько 30% економіки через зупинку підприємств, руйнацію найбільших сталеливарних та хімічних підприємств на сході України, ми маємо стабільну макроекономічну ситуацію та банківську систему», - розповів очільник уряду.

За його словами, наразі немає панічних настроїв ані в інвесторів, які ведуть свою діяльність в Україні, ані у населення, яке тримає депозити в банках і впевнене в українській банківській системі.

«Я за це вдячний українцям. Світ здивований, подекуди навіть шокований таким патріотичним ставленням українців до своєї економіки, довірою до банківської системи і тим, що ми не дали її не те, щоб завалити, ми її навіть не дали розкачати», - додав Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль закликав Норвегію допомогти Україні розблокувати морські порти

Як повідомлялось, Міністерство фінансів у березні-квітні 2022 року залучило до державного бюджету від випуску військових облігацій 135 млрд гривень.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-