рф заблокувала у портах України 90 мільйонів тонн зерна – Шмигаль

рф заблокувала у портах України 90 мільйонів тонн зерна – Шмигаль

Укрінформ
російська федерація заблокувала у портах 90 млн тонн зерна, які Україна планувала постачати в низку інших країн.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на брифінгу за результатами робочого візиту до Польщі, повідомляє Укрінформ.

«Зараз вони роблять наступну кризу, блокуючи вперше в історії порти іншої країни. 90 млн тонн нашого зерна заблоковані. Більше того, вони бомблять ракетами наші склади із зерном. Шість найбільших складів із зерном розбиті ракетами», - сказав Шмигаль.

Читайте також: росія вкрала вже 400 тисяч тонн українського зерна

За його словами, на зайнятих територіях загарбники грабують українських фермерів, вивозять зі складів їхнє майно у свою країну.

«А країни Європи, Африки, Азії, які очікували цього врожаю, не отримують нічого», - сказав глава уряду.

Він додав, що це питання Україна обговорювала на рівні ООН та на рівні усіх міжнародних партнерів.

Читайте також: Шість українських портів не можуть приймати судна через війну

«росія провокує харчову кризу у світі. Якщо ми не вирішимо спільно зі світовою громадськістю це питання, то зібраний врожай цього року не буде де зберігати. І це наступна проблема, тому що харчова криза у світі може тривати тривалий період», - додав прем’єр.

Шмигаль зазначив, що Україна закликає світову спільноту знайти важелі впливу на росію, аби створити відповідні гуманітарні коридори для постачання зерна та продуктів харчування для тих країн, які гостро очікують цих продуктів.

Читайте також: У Маріупольському порту заблоковані шість іноземних суден

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала масштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними Мінагрополітики, російські загарбники вже вивезли кілька сотень тисяч тонн зерна з тимчасово окупованих територій у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-