НБУ заборонив росіянам брати участь в управлінні небанківськими установами

НБУ заборонив росіянам брати участь в управлінні небанківськими установами

Укрінформ
Нацбанк заборонив громадянам рф брати участь в управлінні компаніями-надавачами небанківських фінансових послуг до скасування чи припинення воєнного стану в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ з посиланням на відповідну постанову.

«Регулятор заборонив громадянам рф, а також особам, що постійно проживають у рф, та російським компаніям, які є власниками істотної участі (від 10%) у страхових, лізингових, фінансових, факторингових компаніях та інших надавачах небанківських фінансових послуг, прямо чи опосередковано користуватися правом голосу та брати участь в управлінні компанією до скасування чи припинення воєнного стану в Україні», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці заходи вжиті задля нівелювання можливого впливу агресора на діяльність учасників ринку небанківських фінансових послуг.

Читайте також: НБУ не бачить підстав для неплатоспроможності чи націоналізації Альфа-Банку

Відтак, надавачі фінансових послуг, у яких власниками істотної участі є громадяни рф чи компанії, зареєстровані в рф, можуть звернутися до регулятора для призначення довіреної особи, якій можна передати право їх голосу.

Згідно з постановою, рішення про призначення довіреної особи буде ухвалене протягом 30 робочих днів у разі подання повного пакета документів та відповідності вимогам до довіреної особи, визначеним регулятором.

Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстровано три законопроєкти щодо заборони обігу російського рубля на території України та для транскордонних переказів і переміщень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-