Енергоатом у квітні розрахувався за всіма кредитними зобов’язаннями

Енергоатом у квітні розрахувався за всіма кредитними зобов’язаннями

Укрінформ
«Енергоатом» у квітні в повному обсязі виконав усі свої кредитні зобов’язання за низкою програм.

Про це в Телеграмі повідомляє НАЕК «Енергоатом», передає Укрінформ.

«В умовах воєнного часу ДП «НАЕК «Енергоатом» продовжує працювати і виконувати фінансові зобов’язання за всіма кредитними договорами. Так, у квітні 2022 року Енергоатом у повному розмірі погасив кредит та відсотки за його користування відповідно до зобов’язань перед Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР)», — йдеться в повідомленні.

Крім того, в компанії повідомляють про погашення кредиту та відсотків за графіком згідно з кредитним договором, укладеним з «Сентрал Сторедж Сейфті Проджект Траст» (США) під державні гарантії.

Також Енергоатом сплатив Міністерству фінансів України комісії за надання державних гарантій.

В компанії наголошують, що і надалі виконуватимуть свої зобов’язання перед українськими банками з погашення відсотків за користування кредитними коштами.

Читайте також: Енергоатом за два місяці війни зазнав збитків на ₴36 мільярдів

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів затвердив Державну економічну програму поводження з відпрацьованим ядерним паливом вітчизняних атомних електростанцій на період до 2025 року. Програма передбачає зміну системи поводження з відпрацьованим ядерним паливом, яка до 2021 року передбачала значні витрати коштів на вивезення таких відходів до росії. Серед запланованих заходів – забезпечення безпечної експлуатації сховища ядерного палива на Запорізькій АЕС, завершення будівництва, введення в експлуатацію та експлуатація Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива. Орієнтовний обсяг фінансування програми становить 8,903 млрд грн, з них 7,519 млрд грн – кошти ДП "НАЕК "Енергоатом", ще 1,384 млрд грн – кредитні кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-