Зруйновані будинки та інфраструктура: в Україні вже нарахували збитків на $600 мільярдів

Зруйновані будинки та інфраструктура: в Україні вже нарахували збитків на $600 мільярдів

Укрінформ
Збитки України від зруйнованих внаслідок бойових дій будинків та об’єктів інфраструктури наразі становлять близько 600 мільярдів доларів.

Про це Президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю грецькому виданню EPT News, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Збитки на сьогодні складаються. Ми можемо говорити тільки про кількість зруйнованих будинків та інфраструктури. Те, що вже прораховано, близько 60 мільярдів доларів. Це на сьогодні. Це без тих окупованих частин держави, щодо яких ми не можемо нічого проаналізувати. Усе, що деокуповано, де зрозуміла кількість зруйнованих мостів, доріг, інфраструктурних доріг, заводів тощо, держава втратила 600 мільярдів", – сказав Зеленський.

Окрім того, він констатував, що втрати приватного бізнесу будуть пораховані лише після завершення війни. Президент зауважив, що йому доповідали про те, що ці втрати сягають трильйона, однак ця інформація наразі не підтверджена.

"Щодо втрат людей… Я думаю, що ціни цьому немає", – додав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський каже, що рф не можна дати «невеликий відпочинок», бо вона повернеться

В Україні з 24 лютого триває повномасштабне російське вторгнення. Війська рф обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катують і вбивають мирне населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-