Американський конгресмен закликає допомогти Україні з коридорами для агроекспорту

Американський конгресмен закликає допомогти Україні з коридорами для агроекспорту

Укрінформ
Потрібно знайти шлях допомогти Україні організувати гуманітарний коридор, який дозволить перевозити продовольство морем до інших країн.

Про це заявив голова комітету внутрішніх правил Палати представників, учасник делегації Конгресу США до Києва Джим Макговерн на брифінгу в Жешуві (Польща) після візиту до України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми також продовжимо фінансувати наші міжнародні організації, такі як Всесвітня продовольча програма, і нам потрібно знайти шлях допомогти Україні організувати гуманітарний коридор, який дозволить їм перевозити продовольство морем, щоб допомогти найбіднішим людям у світі», - сказав він.

Макговерн підкреслив, що брутальна війна путіна б'є не лише по Україні, а й по найбільш вразливих у світі, оскільки Україна постачає пшеницю, кукурудзу, олію та багато іншого для країни по всьому світу, особливо до Африки та Близького Сходу. Також політик відзначив роль України в організаціях з надання допомоги, як Всесвітня продовольча програма ООН.

Читайте також: росіяни вже викрали в Україні кілька сотень тисяч тонн зерна

«Ця війна поширює голод по всьому світові. Вона націлена на поставки продовольства, що завдає великого болю всередині України та за її межами. Ціни на продукти харчування зростають, ціни на енергію зростають, і це ставить нас перед перспективою голоду. Яка людина таке робить?» - поставив риторичне запитання політик.

За словами члена Конгресу, американська делегація також спілкувалася з Президентом України Володимиром Зеленським про важливість постачання допомоги безпосередньо Україні таким чином, щоб він міг надавати потрібне нужденним: переселенцям, людям у зоні конфлікту, сім’ям в Україні та Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, 1 травня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом.

Читайте також: Україна розглядає можливість експорту зерна через порт Клайпеди у Литві

За оцінками Міністерства економіки України, російська агресія проти нашої держави вплине приблизно на 25% світової торгівлі зерновими та спричинить серйозні наслідки. Йдеться про скорочення пропозиції, зростання цін, продовольчу інфляцію та погіршення доступу в країнах-імпортерах до продуктів харчування, особливо пшениці.

Фото: telegram.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-