«Росатом» намагається взяти під повний контроль Запорізьку АЕС – МАГАТЕ

«Росатом» намагається взяти під повний контроль Запорізьку АЕС – МАГАТЕ

Укрінформ
Представники російського «Росатома» вимагають щоденних звітів від керівництва Запорізької АЕС про «конфіденційні питання» щодо функціонування атомної електростанції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МАГАТЕ.

«Росенергоатом» – підрозділ російської державної атомної компанії «Росатом» – направив на ЗАЕС групу з восьми спеціалістів-ядерників. Вони вимагають щоденних звітів від керівництва станції про «конфіденційні питання» щодо функціонування АЕС», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російські загарбники вимагають від працівників АЕС звіти, пов’язані з адмініструванням та управлінням, технічним обслуговуванням та ремонтом, охороною та контролем доступу, а також поводженням з ядерним паливом.

Читайте також: На Миколаївщині затримали російських військових, які намагалися захопити АЕС

В МАГАТЕ підкреслили, що ситуація на ЗАЕС, як і раніше, залишається складною і вимагає постійної уваги через присутність російських сил і персоналу Росатому на об'єкті під час його експлуатації.

Як повідомлялося, Запорізька АЕС та Енергодар з 4 березня тимчасово захоплені агресорами. На майданчику ЗАЕС, окрім військових рф, тривалий час незаконно перебувають представники «Росатому».

Запорізька АЕС продовжує працювати в енергосистемі України, дотримуючись норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-