У «Prozorro.Продажі» оголосили земельних аукціонів на 1,44 мільярда

У «Prozorro.Продажі» оголосили земельних аукціонів на 1,44 мільярда

Укрінформ
У системі «Prozorro.Продажі» оголошено більше ніж 5 тисяч онлайн-аукціонів із продажу та оренди землі, загальною вартістю у понад 1,44 мільярда гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«У системі «Prozorro.Продажі» оголошено понад 5 тисяч онлайн-аукціонів із продажу та оренди землі. Загальна вартість усіх лотів – 1 млрд 441 млн грн. Загальна площа земельних ділянок – понад 27 тис. га», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 5 тисяч аукціонів майже 1800 – із продажу землі та понад 3200 – з оренди. Загальна площа земельних ділянок за аукціонами з оренди – 23,8 тис. га, вони оцінюються в 110 млн грн; аукціонів із продажу – 3,4 тис. га, які оцінюються в 1,3 млрд грн.

Станом на 28 квітня в системі повністю завершено майже 1700 земельних аукціонів, ще 320 торгів — на етапі укладання договорів. Середній показник конкуренції на торгах — 3,4 учасника.

Читайте також: У Prozorro.Продажі від початку війни оголосили понад 1900 земельних аукціонів

За час війни за результатами успішно завершених земельних аукціонів до бюджетів різних рівнів надійшло майже 96 млн гривень. Зростання ціни на торгах у середньому становить 190%.

До топ-5 за стартовою вартістю земель входять Львівська, Київська, Закарпатська, Одеська та Волинська області.

Як повідомлялось, 24 березня Верховна Рада дозволила не проводити аукціони з оренди с/г землі державної та комунальної власності на період воєнного стану. Але це не стосується всіх інших видів земель – операції з ними мають проводитись і далі у «Prozorro.Продажі».

Крім того, ці зміни не впливають на приватних осіб – вони, як і раніше, мають змогу оголошувати в системі «Prozorro.Продажі» торги з продажу та оренди с/г землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-