Компанії, які продовжують співпрацювати з рф, втратять низку податкових пільг

Компанії, які продовжують співпрацювати з рф, втратять низку податкових пільг

Укрінформ
Суб’єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою-агресором, можуть позбавити низки податкових пільг; таке рішення підтримав Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Про це повідомляє народний депутат України Ярослав Железняк у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Щойно наш податковий комітет підтримав у другому читанні мій з колегами закон №7232 про збільшене в 1,5 раза оподаткування компаній, які продовжують працювати в рф. До другого читання для пов’язаних з РФ компаній додали ще нові санкції», — повідомляє Железняк.

Читайте також: Британія скасує визнання московської фондової біржі

Зокрема, очікується, що зазначеним компаніям буде заборонено обирати режим "Дія.Сіті", користуватися опціями "інвестнянь", пільгами з рентної плати, податку на майно, щодо строків сплати податків у період дії воєнного стану тощо.

Також суб’єктів господарювання, які продовжують співпрацювати з країною-агресором, хочуть зобов’язати інформувати клієнтів про зв’язки з рф шляхом відповідного маркування своїх товарів.

Як зазначає народний депутат, планується, що ці обмеження стосуватимуться як українських підрозділів міжнародних компаній з «дочками» у рф, так і компаній, які отримують дохід в країні-агресорі чи мають частку у такому підприємстві, а також тих, чий учасник або власник є російським резидентом.

Читайте також: Експерт радить не підвищувати податки в умовах посилення військових загроз

Як повідомлялося раніше, законопроєкт №7232 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування суб'єктів господарювання, пов'язаних економічними зв'язками з державою-агресором" прийнятий за основу. У документі передбачається, що при оподаткуванні в Україні міжнародних компаній, підрозділи яких продовжують працювати в росії, застосовується коефіцієнт 1,5 до ставок податку на прибуток підприємств, екологічного податку, ренти та податку на майно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-