Більшість скасованих ЄС мит стосуються української аграрної продукції

Більшість скасованих ЄС мит стосуються української аграрної продукції

Укрінформ
Європейський Союз на рік скасовує стягнення усіх імпортних мит на українські товари. Йдеться про всі промислові мита, аграрні мита і квоти, систему вхідних цін, антидемпінгових мит і захисних мит.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України у Телеграмі.

“З огляду на те, що наразі ЄС є головним торговим шляхом для всього українського експорту, таке рішення дозволить розвивати логістику на треті країни. Це важлива підтримка для всієї української економіки”, – зауважила перша віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, така підтримка з боку ЄС буде особливо важливою для тих виробників, які працюють поряд із лінією фронту, попри бойові дії.

Більшість мит і квот стосуються аграрної продукції, відтак рішення ЄС – це також допомога Україні і світу у збереженні продовольчої безпеки.

Свириденко нагадала, що лише нормалізація аграрного експорту з України може зменшити продовольчу інфляцію у світі й врятувати мільйони людей від голоду.

“Але головне – таке рішення вже зараз заохочує український бізнес інтегруватися до внутрішнього ринку ЄС, не чекаючи політичних рішень про членство в ЄС”, – додала очільниця Мінекономіки.

У міністерстві нагадують, що частка ЄС у довоєнній торгівлі України становила 39,5%. У 2021 році Україна експортувала до ЄС товарів на 26,7 млрд доларів США.

Читайте також: Єврокомісія пропонує на рік призупинити антидемпінгові дії щодо української сталі

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що почалася у 2014 році, та розпочала масовані бомбардування мирних українських міст та селищ. російські військові розв’язали масовий терор на тимчасово окупованих територіях. Збройні сили України та Сили територіальної оборони чинять запеклий опір російським загарбникам та завдають їм величезних втрат.

Євросоюз від початку російського вторгнення продовжує надавати Україні суттєву економічну, фінансову, гуманітарну, політичну та військову підтримку. Крім того, країни ЄС запровадили 5 послідовних пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії. Нині вони готують шостий пакет обмежувальних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-