За перші шість тижнів війни збитки економіки України перевищили $500 мільярдів - Шмигаль

За перші шість тижнів війни збитки економіки України перевищили $500 мільярдів - Шмигаль

Укрінформ
За перші шість тижнів війни загальний збиток економіки України перевищив 500 мільярдів доларів, але ця цифра в довгостроковій перспективі може зрости до 1 трлн доларів.

Про це йдеться у колонці Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля для видання The Economist, переклад якої оприлюднено на Урядовому порталі.

«За перші шість тижнів війни загальний збиток економіки України перевищив 500 мільярдів доларів. За підрахунками уряду, ця цифра в довгостроковій перспективі може зрости до 1 трлн доларів, або в п’ять разів більше торішнього ВВП. Тільки у 2022 році ВВП може впасти на 30-50%», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що до початку російського вторгнення очікувалося, що цього року економіка України зазнає підйому. У 2021 році ВВП країни склав 200 мільярдів доларів, що стало найвищим показником в її історії, незважаючи на окупацію росією Криму та частини сходу країни. «Зростали і доходи громадян. Словом, Україна змінювалася і стрімко перетворювалася на процвітаючу та демократичну європейську країну», - підкреслив прем’єр.

Читайте також: Аналітики дали прогнози щодо відновлення економік України та рф після війни

Але, додав він, у лютому володимир путін і його російська армія вирішили знищити ці досягнення, а також багато іншого. Розвиток нашої країни та прозахідний вектор політики руйнували імперські амбіції кремля. Десятки тисяч українців були вбиті, а мільйони змушені були переїхати на захід України чи за кордон.

Читайте також: Світ має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених активів рф – Шмигаль

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Українські сили оборони чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат. Станом на 27 квітня знищено 22 400 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-