Україна отримала офіційний статус в європейській енергомережі ENTSO-E

Україна отримала офіційний статус в європейській енергомережі ENTSO-E

Укрінформ
НЕК «Укренерго» 26 квітня 2022 року надали статус члена-спостерігача європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго, передає Укрінформ.

«26 квітня у Варшаві відбулось підписання угоди про надання НЕК «Укренерго» статусу члена-спостерігача ENTSO-E, європейської мережі операторів системи передачі електроенергії», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що офіційний статус дозволить НЕК «Укренерго» приєднатися до міжнародного об’єднання європейських операторів системи передачі. Як член-спостерігач український оператор зможе брати участь у засіданнях Регіональної Групи ENTSO-E «Континентальна Європа». Представники компанії зможуть увійти до робочих та експертних груп ENTSO-E, які займаються питаннями розвитку ринку електроенергії, балансування, допоміжних послуг, електронного обміну даними, розвитку кіберзахисту в електроенергетичному секторі, інтеграції відновлюваних джерел енергії тощо.

Читайте також: Галущенко сказав, що допоможе Європі подолати енергозалежності від росії

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, підписання цієї угоди ще більше наближає Україну до повної інтеграції з європейськими енергетичними ринками і визначає розвиток на майбутнє.

Як повідомлялося, заявку на отримання статусу члена-спостерігача в європейській мережі передачі електроенергії ENTSO-E НЕК "Укренерго" подало наприкінці грудня 2021 року.

Читайте також: Україна готова експортувати до 16 мільйонів МВт/год електроенергії щороку

ENTSO-E – європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-