У компанії Bulgargaz кажуть, що росія зупиняє постачання газу до Болгарії

У компанії Bulgargaz кажуть, що росія зупиняє постачання газу до Болгарії

Укрінформ
Болгарська газорозподільна компанія Bulgargaz отримала повідомлення від російського "Газпрому" про припинення поставок газу з 27 квітня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням Reuters.

Вказується, що після аналізу, проведеного Державною компанією Bulgargaz і болгарським енергетичним холдингом, було встановлено, що запропонований рф новий двоетапний порядок сплати за газ у рублях не відповідає чинному контракту і створює значні ризики для Болгарії.

Читайте також: Болгарія відмовиться від російського газу з 2023 року

З усім тим, болгарська сторона повністю виконала свої зобов'язання за діючим контрактом та здійснила всі платежі своєчасно.

"Міністерство енергетики, Болгарський енергетичний холдинг, "Булгаргаз" і "Булгартрансгаз" зробили кроки з пошуку альтернативних джерел постачання природного газу і врегулювання ситуації. Нині ніяких обмежувальних заходів для споживачів в Болгарії не потрібно", - повідомили в Міністерстві енергетики Болгарії.

Читайте також: Єрмак: рф розпочинає газовий шантаж Європи через відмову платити за газ у рублях

Нагадаємо: у вівторок польська державна нафтогазова компанія PGNiG отримала лист від російського "Газпрому", у якому йдеться про повне припинення постачання газу за Ямальським контрактом.

Також раніше повідомлялося, що Болгарія з 2023 року не продовжуватиме контракт на постачання природного газу з російським «Газпромом» на тлі війни в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-