Повне відновлення зруйнованого житла відбуватиметься вже після війни

Повне відновлення зруйнованого житла відбуватиметься вже після війни

Укрінформ
Повне відновлення зруйнованого російськими загарбниками житла буде відбуватися вже після закінчення війни.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю українському телеканалу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реконструкція та відновлення житла зруйнованого буде відбуватися повністю вже після закінчення війни. Зараз урядом фінансуються через обласні бюджети відповідні субвенції, дотації з резервного фонду для оперативного відновлення комунікацій та інфраструктури, житла там, де це можна зробити сьогодні", - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна потребує щомісяця $5 мільярдів і МВФ вже створив спецрахунок – Шмигаль

За його словами, влада виділяє кошти ДСНС для демонтажу будівель, які становлять небезпеку через руйнації. «Але повне відновлення житла розпочнеться, звичайно ж, після завершення активних бойових дій, після завершення війни», - заявив глава уряду.

Він зауважив, що є різні стадії руйнування житла, тому й потрібні будуть різні підходи. Але українська влада вимагатиме, аби все це повністю відшкодувала росія. "І партнери нас у цьому підтримують", - додав Шмигаль.

Читайте також: Світ має знайти рішення для відновлення України за рахунок заморожених активів рф – Шмигаль

Прем'єр-міністр нагадав, що українці, чий дім зруйнували загарбники, у застосунку "Дія" з 30 березня або через ЦНАПИ можуть залишати заявки, а держава відшкодує збитки. «Вже понад 100 тисяч людей зареєстрували своє руйноване житло через Дію. Там можна долучати фотографію. Можна долучати документацію, стан руйнації цього житла", - сказав він.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-