Голова НБУ – членам МВФ та Світового банку: Кожен день війни збільшує збитки світової економіки

Голова НБУ – членам МВФ та Світового банку: Кожен день війни збільшує збитки світової економіки

Укрінформ
Кожен новий день війни, розв'язаної росією, призводить до зростання збитків української та світової економіки.

На цьому наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко під час виступу на зустрічі регіональної групи держав – членів МВФ та Світового банку, передає Укрінформ з посиланням на НБУ.

"Спустошливе вторгнення росії в Україну вже впливає на глобальну економіку. Кожен день війни посилює масштаби впливу, зростають збитки для української та світової економіки та майбутні витрати на їх відновлення", – сказав Шевченко.

Він також підкреслив, що російська військова агресія вимагає від учасників міжнародної спільноти безпрецедентних і одностайних політичних рішень, адже під ударом перебуває не тільки Україна, а й увесь світ.

Зазначається, що міжнародні партнери відзначили успіх заходів, які здійснив Національний банк для підтримки економіки та збереження фінансової стабільності в Україні в умовах воєнного стану, та висловили готовність і надалі допомагати нашій державі.

Читайте також: МВФ підтримує стратегію України щодо якнайшвидшого економічного відновлення

Повідомляється, що у межах візиту керівництва НБУ до Вашингтона відбулися двосторонні зустрічі із очільниками Європейського центрального банку, центробанків Австрії, Швеції, Нідерландів, Бельгії та Литви, а також із міністрами фінансів Австрії та Литви. Президент ЄЦБ Крістін Лагард запросила Шевченка приєднатися до засідання Загальної Ради ЄЦБ, до якої входять президент ЄЦБ, віце-президент ЄЦБ та голови національних центральних банків 27 держав-членів ЄС (представники 19 країн Єврозони та 8 країн, що не входять до Єврозони).

Як повідомлялося, 23 квітня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив із керуючою директоркою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою питання подальшої допомоги Україні.

За даними МВФ, масштабне вторгнення російських сил в Україну вже спричинило глобальні наслідки на товарних ринках, у торгівлі та фінансових каналах, особливо в Європі, яка, за прогнозами, зазнає більшого негативного впливу, ніж інші регіони. Прогнозується, що зростання ВВП в європейських економіках (крім росії, Туреччини й України) впаде на 1,1 відсотковий пункт у порівнянні з останнім прогнозом «Перспективи світової економіки» за січень 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-