Світовий банк надасть рекордну фінпідтримку країнам, що потерпають через війну рф проти України

Світовий банк надасть рекордну фінпідтримку країнам, що потерпають через війну рф проти України

Укрінформ
Світовий банк надасть рекордну фінансову підтримку країнам в обсязі $170 млрд протягом наступних 15 місяців для підтримки країн з низьким доходом, які мають економічні труднощі через розпочату росією війну проти України.

Про це повідомила міністр закордонних справ Великої Британії Елізабет Трасс, передає Укрінформ.

«Велика Британія та наші партнери забезпечили найбільші фінансові зобов’язання Світового банку в історії країн з низьким рівнем доходів у всьому світі. Йдеться про надання 170 млрд доларів протягом наступних 15 місяців із 50 млрд доларів США до кінця червня, щоб підтримати країни, які постали перед економічними труднощами в результаті вторгнення росії в Україну», - йдеться в заяві Трасс.

Міністерка вказує, що бомбардування росією по Україні майже повністю зупинили експорт зі «світової житниці», що призвело до різкого зростання цін і поставило під загрозу засоби до існування в усьому світі.

«Завдяки цій підтримці ми стаємо разом із найбільш вразливими країнами перед російським варварством. Велика Британія посилила підтримку через Світовий банк, включаючи майже 1 млрд доларів гарантій щодо позик, щоб Банк міг надавати Україні більше, не відбираючи ресурси у решти світу», - вказує Трасс.

Читайте також: Німеччина обіцяє Україні €37 мільйонів на відбудову після війни

Як повідомляв Укрінформ, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав зі Світовим банком угоду про надання Україні гранту в розмірі 88,5 млн євро. Світовий банк оцінив фізичний збиток України від російського вторгнення у 60 мільярдів доларів.

Читайте також: Зеленський назвав Світовому банку п’ять термінових кроків для зупинки агресії рф

За попередніми підрахунками, унаслідок повномасштабного вторгнення рф Україна вже втратила близько $550 млрд і потребує майже $7 млрд щомісячної підтримки. Про це сказав Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до учасників на круглого столу Світового банку на підтримку України. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в довгостроковій перспективі відбудова та відновлення України буде коштувати щонайменше 600 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-