Зеленський назвав Світовому банку п’ять термінових кроків для зупинки агресії рф

Зеленський назвав Світовому банку п’ять термінових кроків для зупинки агресії рф

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що росія не може вважатися нормальним і надійним торговельним партнером та постачальником енергоресурсів, і запропонував п’ять кроків для зупинки агресивної поведінки рф у світі.

Про це він заявив під час виступу на спеціальній сесії Світового банку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Росія більше не може вважатися нормальним і надійним постачальником енергоресурсів, нормальним і надійним торговельним партнером. Усі ми разом здатні реалізувати рішення, які не лише зупинять агресивні наміри російської федерації, які не лише підтримають Україну в цій війні, а які обов’язково покажуть усім потенційним агресорам у світі, що створювати проблеми для інших держав, для інших народів – це означає створювати проблеми для самого себе», - зазначив Зеленський.

За його словам, саме зараз потрібно здійснити п’ять кроків, першим із яких є негайна підтримка України, щоб в керівництві росії знали, що війна не дасть їм реалізувати жодної з їхніх загарбницьких цілей.

По-друге Президент підкреслив, що потрібно негайно виключити рф з усіх міжнародних фінансових інституцій.

«МВФ, Світовий банк та інші – точно не місце для такої держави, яка намагається зруйнувати життя сусіднього народу», - наголосив глава держави.

Третім кроком він назвав запровадження спеціального податку за війну.

«росія, а після неї і будь-який інший агресор, повинна платити за те, що порушує глобальну стабільність. Такий податок за війну має накладатися на всі без виключення торговельні операції з росією як державою чи з російськими компаніями. На всі експортно-імпортні операції, на всі фінансові операції, які ще не заблоковані», - пояснив Зеленський.

При цьому він додав, що кошти від податку за війну мають бути використані для допомоги Україні, а якщо цей податок буде застосований до іншого агресора, то кошти мають бути направлені жертві тієї війни.

По-четверте, на думку Президента, кожній державі світу потрібно вже зараз підготуватися до можливого повного розриву будь-яких відносин із рф.

П’ятим кроком він назвав продовження блокування активів російської держави та представників російської еліти.

Читайте також: Зеленський - до Світового банку: рф завдала Україні збитків більш як на $550 мільярдів

«Заблоковані кошти росії мають бути використані як на відновлення України після війни, так і для відшкодування тих збитків, які іншим народам росія завдала своєю деструктивною поведінкою», - заявив Зеленський і додав, що якщо через розвʼязану росією війну в певних регіонах почнеться голод або якщо через інфляцію деякі країни суттєво постраждають, заблоковані російські активи можуть бути використані для оплати допомоги і надання компенсацій.

«Ми повинні застосувати всю нашу силу, щоб росія відчула покарання за цю війну. А також відчула, наскільки великою – в тому числі і для неї – є необхідність повернути мир», - підкреслив Президент.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-