Шмигаль запропонував Міжнародній фінансовій корпорації приєднатися до відбудови міст України

Шмигаль запропонував Міжнародній фінансовій корпорації приєднатися до відбудови міст України

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запропонував Міжнародній фінансовій корпорації приєднатися до відбудови українських міст.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал. 

«Україна планує здійснювати відбудову за принципами зеленої економіки. Зараз ми працюємо над планом відбудови. Запрошуємо Міжнародну фінансову корпорацію приєднатися до цього процесу», - наголосив очільник уряду. 

Прем’єр-міністр зазначив, що розраховує на допомогу МФК також у фінансуванні відбудови транспортної інфраструктури українських міст, особливо тих, що найбільше постраждали від дій загарбників.

Читайте також: Шмигаль закликав Організацію економічного співробітництва зробити свій внесок у відбудову України

«Ми зацікавлені створити фінансову платформу МФК, яка дозволить фінансувати більшу кількість українських міст. Сьогодні залучення іноземних інвестицій у відновлення критичної та соціальної інфраструктури є одним із найважливіших питань порядку денного України», - зауважив він. 

Окрім того, Денис Шмигаль акцентував на необхідності продовження проектів державно-приватного партнерства після перемоги України.

Зокрема, це стосується реалізації концесійних проектів в аеропортах, залізничних станціях, морських портах, а також проектів державно-приватного партнерства у дорожній галузі.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебуває з робочим візитом у Вашингтоні. Глава уряду бере участь у засіданні міністерського рівня в межах The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку.

Очільник уряду також проводить зустрічі з представниками Конгресу, керівниками міжнародних фінансових та гуманітарних організацій, міністрами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-