Рада збільшила дефіцит бюджету на 200 мільярдів

Рада збільшила дефіцит бюджету на 200 мільярдів

Укрінформ
Верховна Рада 21 квітня ухвалила зміни до державного бюджету на 2022 рік, розширивши бюджетний дефіцит на 200 млрд грн для фінансування безпеки та оборони, а також підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі Комітету з питань бюджету, що є в розпорядженні агентства.

У комітеті зазначили, що парламент ухвалив Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (реєстр. №7299).

"Цим Законом збільшено на 200 млрд грн видатки загального фонду державного бюджету за бюджетною програмою «Резервний фонд» за рахунок збільшення на цю суму державних запозичень (з відповідним збільшенням граничних обсягів державного боргу та дефіциту державного бюджету)», - йдеться в повідомленні.

При цьому установлено, що додаткові кошти резервного фонду державного бюджету в оперативному порядку спрямовуються виключно на здійснення заходів щодо забезпечення безпеки і оборони, фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Україна веде переговори з партнерами для отримання фінансової допомоги - ОП

Крім того, зазначили в комітеті, внаслідок прийняття цього закону з наступного місяця запрацює новий порядок справляння акцизного податку з реалізації тютюнових виробів шляхом його сплати виробниками і імпортерами та новий механізм автоматичного зарахування цього податку до бюджетів місцевого самоврядування.

Як повідомлялось, Верховна Рада України 15 березня 2022 року прийняла низку податкових змін для підтримки українського бізнесу в умовах війни. Закон містить кардинальні зміни щодо єдиного податку, зменшення ПДВ та акцизу на пальне, податкові стимули для великого бізнесу та благодійності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-