Марченко під час виступу на сесії G20 закликав посилити фінансову підтримку України

Марченко під час виступу на сесії G20 закликав посилити фінансову підтримку України

Укрінформ
Міністр фінансів України Сергій Марченко під час виступу на сесії G20 "Глобальна економіка та ризики", що наразі триває у Вашингтоні, закликав посилити фінансову підтримку України в умовах повномасштабної агресії рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну у Фейсбуці.

«Щоб перемогти у цій війні, зупинити кризу та повернути інші країни з фінансової прірви – світ має забути про відмінності між країнами та скоординувати дії, щоб зупинити війну та змусити росію вивести свої війська з суверенної території України. Для того, щоб український уряд працював у повну силу і щоб ми могли продовжувати надавати всі необхідні послуги нашому населенню, як ми це і робимо зараз, закликаємо виділити частину своїх ресурсів у будь-якій формі для потреб бюджету України», - зазначив Марченко.

Читайте також: Україна веде переговори з партнерами для отримання фінансової допомоги - ОП

Звертаючись до лідерів фінансового світу, він наголосив, що наслідки війни відчуває не тільки Україна. Війна уповільнює зростання, підвищує ціни на харчові продукти та енергію, пришвидшується інфляція та знижуються доходи, одночасно порушуючи торгівлю та ланцюжки поставок у всьому світі.

Читайте також: Блокада чорноморських портів може спричинити глобальну продовольчу катастрофу - ООН

У Мінфіні зазначають, що Україна, в особі міністра фінансів України Сергія Марченка, вперше в історії бере участь у засіданні G20. Зустріч G20 є наймасштабнішим міжнародним фінансовим заходом у році.

Під час виступу представників рф, українська делегація та численні лідери фінансового світу залишили залу.

Читайте також: росію бойкотували на засіданні G20 у Вашингтоні – CNN

24 лютого 2022 року росія продовжила військову агресію проти України, що розпочалася 2014 року, і розпочала масовані бомбардування мирних українських міст і сіл.

ЄС застосував уже п'ять послідовних пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та її чиновників і готує шостий пакет секторальних санкцій, який може охоплювати ключовий російський імпорт енергоносіїв, що на сьогодні залишається головним джерелом живлення російської «машини війни».

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня у Вашингтоні відбулася зустріч міністрів фінансів і керуючих Центробанків країн G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-