Ще один російський банк не зміг заплатити за євробондами і опинився у стані дефолту

Ще один російський банк не зміг заплатити за євробондами і опинився у стані дефолту

Укрінформ
Россельхозбанк (РСХБ), який перебуває під санкціями, не зміг у строк виплатити купон за доларовими єврооблігаціями на 500 млн доларів із погашенням у 2023 році і став другим російським банком, який опинився у стані дефолту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на повідомлення банку.

РСХБ заявив, що у зв'язку із введеними Великою Британією санкціями, 16 квітня не провів виплату відсотків на загальну суму 21,25 млн доларів на користь емітента єврооблігацій, компанії RSHB Capital S.A. (Люксембург). Платіжний агент не підтвердив готовність прийняти від банку платіж та провести виплату відсотків депозитаріям Euroclear/Clearstream/DTC, і надалі власникам єврооблігацій.

Россельхозбанк став другим російським банком, який офіційно повідомив про проблеми з проведенням платежів. Раніше "Совкомбанк", який підпав під санкції США, оголосив про те, що призупинив нарахування відсотків по двом випускам єврооблігацій. Банк пояснив, що через введені проти нього санкції "не має технічної можливості розпоряджатися заблокованими активами та повноцінно використовувати міжнародну платіжну інфраструктуру для обслуговування позик".

Читайте також: На початку травня світ може визнати дефолт росії

Напередодні агентство Bloomberg писало, що перший за сторіччя дефолт росії за зовнішніми зобов'язаннями тепер виглядає майже неминучим. Дані про страхове покриття боргу дають майже 90% ймовірність дефолту протягом 12 місяців.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росію було піддано масштабним санкціям з боку світової спільноти.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-