Рашисти знищили 30% інфраструктури України, збитки $100 мільярдів - Кубраков

Рашисти знищили 30% інфраструктури України, збитки $100 мільярдів - Кубраков

Укрінформ
В результаті широкомасштабного нападу Росії на Україну пошкоджено, або знищено до 30% української інфраструктури. Збитки перевищують 100 мільярдів доларів, а на відновлення знадобиться не менше двох років.

Про це міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів Reuters, передає Укрінформ.

"Практично всі компоненти нашої транспортної інфраструктури в тій чи іншій формі постраждали", — заявив Міністр інфраструктури. Він заявив, що вторгнення Росії торкнулося від 20% до 30% всієї інфраструктури з різним ступенем пошкодження і руйнування.

Читайте також: Шість мільйонів українців мають обмежений доступ до питної води - ЮНІСЕФ

Кубраков також зазначив, що понад 300 мостів на національних дорогах були зруйновані або пошкоджені, більш як 8000 км доріг потребують ремонту, а десятки залізничних мостів були підірвані.

Міністр інфраструктури повідомив, що західні країни повинні підтримати відновлення України. Першим джерелом коштів можуть стати активи Російської Федерації, які зараз заморожені практично у всіх великих країнах.

Читайте також: В Україні з початку війни зруйнували близько 300 мостів

Як раніше повідомляло агентство, уряд відновив громадський контроль за державними закупівлями. Йдеться про тристоронні договори, замовниками яких виступають обласні військові адміністрації, а платником — Укрзалізниця за рахунок бюджетних коштів.

За такими договорами відбувається закупівля продовольчих товарів і пакувальних товарів, санітарно-гігієнічних товарів, пального, лікарських засобів, вакцин, медичних виробів та обладнання, будівельних матеріалів для першочергових робіт на пошкоджених бойовими діями об’єктах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-