Укренерго побудувало і запустило в роботу нову високовольтну лінію на заході

Укренерго побудувало і запустило в роботу нову високовольтну лінію на заході

Укрінформ
НЕК «Укренерго» на заході України завершила 17-місячне будівництво високовольтної лінії класом напруги 330 кв. Вартість реалізації проєкту склала 546 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє пресслужба компанії, передає Укрінформ.

«В умовах війни ми зосередилися на двох пріоритетах в роботі Компанії: швидке відновлення пошкодженої ворогом мережі та завершення проєктів по розбудові інфраструктури у регіонах, де ми маємо можливість це зробити. Вже сьогодні ми відновили 60% об’єктів на звільнених Київщині, Чернігівщині і, попри воєнний стан, завершили будівництво нової високовольтної лінії», - зазначив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Вартість реалізації проєкту склала 546 млн грн (без ПДВ). При цьому завдяки конкуренції на тендері, а також переважно завдяки оптимізації проєктних рішень вдалося зекономити майже 20% (134 млн грн) коштів від початкової вартості проєкту.

Читайте також: Рівень споживання електроенергії стабільний - Укренерго

Зазначається, що високовольтна лінія вже сьогодні підвищує надійність функціонування мережі та електропостачання споживачів західного регіону, зокрема Чернівецької області, забезпечивши потреби поступово зростаючого споживання електроенергії в ньому.

Завдяки новій лінії також підвищується надійність роботи Дністровської ГАЕС в насосному та генераторному режимах трьома гідроагрегатами в нормальній схемі, а з урахуванням майбутнього будівництва ще однієї ПЛ 330 кВ – чотирма гідроагрегатами.

«Ця лінія є важливим елементом у підвищенні надійності роботи енергосистеми в умовах синхронної роботи з ENTSO-E та майбутнього розширення експортно-імпортних поставок електроенергії між Україною та Європою», - додав Кудрицький.

Як повідомлялось, НАЕК «Енергоатом» із початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну зазнала прямих та непрямих збитків на суму майже 35 мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-