Рівень споживання електроенергії стабільний - Укренерго

Рівень споживання електроенергії стабільний - Укренерго

Укрінформ
Наразі рівень споживання електроенергії в Україні стабільний. Працюють усі види електростанцій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Телеграмі.

"Рівень споживання електроенергії стабільний. Всі види електростанцій працюють у мережі за командами диспетчерського центру НЕК "Укренерго". Нагадаємо, що коли ви у безпеці, користуйтеся світлом та електроприладами, як завжди", - йдеться у повідомленні.

У компанії підкреслюють, що українська генерація виробляє достатньо електроенергії, щоб забезпечити населення, військових, лікарні, комунальні підприємства та інших споживачів.

Повідомляється, що ремонтники Укренерго в неділю відновили високовольтну лінію 330 кВ, а працівники обленерго повернули світло понад 190 тисячам споживачів у Харківській, Київській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській та Донецькій областях.

Згідно з повідомленням, попри всі перешкоди українська енергосистема впевнено працює синхронно з ENTSO-E. Частота в українській мережі незмінно тримається на рівні 50 Гц.

Як повідомлялося, 16 березня європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E розпочала пробну синхронізацію континентальної енергосистеми Європи з системами України та Молдови. Операційні системи континентальної Європи підтримують стабільність українсько-молдовської енергосистеми після позитивного аналізу, який підтвердив, що невідкладна синхронізація є технічно можливою разом з низкою заходів із убезпечення енергосистем.

З 24 лютого українська енергосистема працювала в ізольованому режимі. Проводити випробування планувалося упродовж 24-26 лютого, однак через воєнну агресію росії Міністерство енергетики вирішило не повертати ОЕС України у синхронний режим роботи із енергосистемами росії та білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-