Міжнародні експерти слідкують за поставками нафти з росії, щоб не дати їй обійти санкції – ОП

Міжнародні експерти слідкують за поставками нафти з росії, щоб не дати їй обійти санкції – ОП

Укрінформ
Група українських і міжнародних експертів відстежує шляхи транспортування російської нафти, щоб не дати російській федерації обійти санкції.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Офісу президента. 

«Експерти відстежують шляхи постачання енергоносіїв, завдяки торгівлі якими росія відчайдушно намагається фінансувати свою військову машину. Інформацію групі надають як міжнародні фахівці, так і урядовці інших країн та навіть розвідка», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що група використовує програмне забезпечення для мережевого аналізу, щоб встановити взаємозв’язок між розрізненими даними. Програма аналізує поведінку кораблів, враховуючи різну інформацію.

Читайте також: Євросоюз розробляє ембарго на російські нафтопродукти - NYT

«Наприклад, заявлений вантаж, маршрут і страхові дані, а також історичні моделі навігації в різних погодних і ринкових умовах. Можна навіть побачити тоннаж вантажу на борту судна та зрозуміти, чи є підозра, що на борту може бути більше вантажу, ніж заявлено», - пояснюють в Офісі президента. 

Наразі групі експертів вже вдалося виявити поставки казахської нафти, які, як вони вважають, містять частину таємно завантаженої російської нафти. Попередження надсилають відповідним урядам і компаніям, також їх передали українським міністерствам.

Як повідомлялося, раніше видання The New York Times поінформувало, що керівництво Євросоюзу працює над можливістю введення ембарго на російські нафтопродукти, що стане одним із найпотужніших ударів для залишків економіки рф, яка й так суттєво постраждала від санкцій через розв’язану кремлем війну в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-