Колумбія готова наростити експорт енергоресурсів для заміни російських - президент

Колумбія готова наростити експорт енергоресурсів для заміни російських - президент

Укрінформ
Колумбія готова швидко збільшити експорт енергоресурсів до країн Заходу, аби допомогти їм перекрити дефіцит, створений санкціями проти росії.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив президент Колумбії Іван Дуке в інтерв’ю CNN.

“Північноамериканські та європейські країни точно знають, що не можуть більше покладатися на поставки енергоресурсів із росії. Чи може Колумбія допомогти із розв'язанням цієї проблеми? Наша відповідь - так”, - сказав Дуке.

Читайте також: Україна і Колумбія домовилися про економічні та оборонні проєкти після війни

За його словами, Колумбія може наростити видобуток та експорт одразу у трьох напрямках: вугілля, традиційні нафта й газ, а також відновлювальні енергоресурси на зразок гідрогену.

“Колумбія може негайно збільшити видобуток вугілля….Ми маємо одні із найбільших покладів у світі і самі не використовуємо вугілля для виробництва енергії”, - зазначив президент.

Читайте також: Науседа: Ми маємо припинити фінансування війни путіна

Він додав, що Колумбія вже домовилася про збільшення експорту до Німеччини.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Європейський Союз ухвалив п’ятий пакет санкцій проти росії у відповідь на неспровоковану військову агресію проти України.

Серед іншого, пакет включає заборону купувати, імпортувати або передавати вугілля та інше тверде вуглецеве пальне до ЄС, якщо вони мають походження з росії або були експортовані з росії, починаючи з 22 серпня 2022 року.

Імпорт вугілля в Європейський Союз наразі становить 8 мільярдів євро на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-