Нацбанк викупив військові облігації на ₴20 мільярдів

Нацбанк викупив військові облігації на ₴20 мільярдів

Укрінформ
Національний банк України здійснив другий викуп військових облігацій уряду на суму 20 мільярдів гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нацбанку.

"Правління Національного банку України 12 квітня 2022 року ухвалило рішення здійснити другий викуп військових облігацій уряду на суму 20 млрд грн. Отже, станом на 13 квітня портфель військових ОВДП у власності Національного банку становить 40 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підтримка бюджету Національним банком є необхідним кроком з огляду на потребу забезпечення належної відсічі широкомасштабній збройній агресії росії проти України.

"Водночас центробанк, як і було задекларовано, фінансуватиме лише критичні видатки уряду в обмежених обсягах та в прозорий спосіб", - зауважують у НБУ.

Читайте також: Переважна більшість страхових компаній в Україні працює – Нацбанк

Такий підхід дасть змогу мінімізувати ризики розбалансування інфляційних очікувань, високої інфляції та порушення макрофінансової стабільності. Доцільність подальших операцій із фінансування критичних видатків уряду через купівлю ОВДП визначатиметься окремими рішеннями Національного банку України.

Як повідомлялося, у зв’язку з російською агресією уряд ухвалив рішення про поетапний випуск військових облігацій. Таким чином, планується здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд грн. Покупцем цих військових облігацій буде Національний банк.

Перший викуп військові облігації уряду на суму 20 млрд грн Нацбанком здійснено 8 березня. Станом на 13 квітня портфель військових ОВДП у власності Національного банку становить 40 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-