Переважна більшість страхових компаній в Україні працює – Нацбанк

Переважна більшість страхових компаній в Україні працює – Нацбанк

Опитування
Укрінформ
На українському ринку страхових послуг продовжують працювати всі компанії зі страхування життя і 89% компаній, що надають послуги non-life страхування.

Такі дані опитування страховиків наводить Національний банк України, передає Укрінформ.

Зазначається, що сьогодні на ринку non-life працює 132 страхові компанії. З них 25 страховиків не надали відповідей щодо діяльності у період війни. 17 страховиків заявили, що ще не налагодили процес виплати страхових відшкодувань.

Усі інші страхові компанії, а це 89% страхового ринку за обсягами діяльності, повідомили, що продовжують працювати, своєчасно і в повному обсязі виконувати власні зобов’язання за договорами страхування та навіть укладати нові договори.

Читайте також: Споживча інфляція у березні прискорилася до 13,7% - Нацбанк

Водночас 42% страховиків мають проблеми з повним та своєчасним поданням звітності. 25 страховиків зазначають про проблеми з виконанням нормативів. З них 7 найбільших за обсягами діяльності мали проблеми з дотриманням нормативів і до війни, у 2021 році.

В той час на страховому ринку на сьогодні працюють 13 страховиків зі страхування життя. Усі вони провадять діяльність, обслуговують клієнтів та здійснюють страхові виплати.

Опитування учасників ринку страхових послуг проведене в березні 2022 року. В ньому взяло участь 119 компаній із 145 зареєстрованих станом на 1 квітня.

Як повідомлялося, Світовий банк готує пакет підтримки для України в розмірі $1,5 мільярда, включно з виплатою $1 мільярда із фонду розвитку для найбідніших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-