Для швидкого відновлення Україні потрібні $70 мільярдів інвестицій на рік - Мінекономіки

Для швидкого відновлення Україні потрібні $70 мільярдів інвестицій на рік - Мінекономіки

Укрінформ
Для швидкого післявоєнного відновлення Україна провинна вийти на темпи отримання інвестицій у розмірі приблизно 35% ВВП, або $70 мільярдів на рік впродовж щонайменше десяти років.

Про це в ефірі телемарафону сказав заступник міністра економіки України Денис Кудін, передає Укрінформ.

«Для швидкого післявоєнного відновлення ми провинні вийти на темпи інвестицій приблизно 35% ВВП. Останній ВВП у нас був 200 мільярдів доларів. 35% — це десь приблизно 70 мільярдів доларів щороку», - наголосив Кудін.

За його словами, такі довготривалі інвестиційні очікування спричинені обсягами руйнувань та нанесених нашій економіці збитків.

«Не можна все відновити за один рік. Зусилля (інвесторів) мають бути спрямовані хоча б протягом десяти років», — сказав заступник міністра.

Він підкреслив, що завдяки збільшеному інтересу до України з боку як іноземних держав, так і іноземних компаній, у нашої країни є шанс запросити провідних інвесторів.

Читайте також: Трастовий фонд солідарності України дозволить зробити масивні інвестиції - Мішель

«Щоб економіка зросла, нам треба більше виробництв, більше підприємств у сфері послуг. Для цього потрібні інвестиції. Ми працюємо з багатьма провідними країнами світу, чиї акції котуються на біржах. Наша ключова задача, щоб вони прийшли в Україну, відкрили тут бізнес і почали тут працювати», — наголосив Кудін.

Він також сказав, що уряд наразі приступив до централізованого планування розвитку галузей економіки та визначає підприємства, які потрібно створити. В рамках цього планування для потенційних іноземних інвесторів розробляються готові проєктні рішення.

Як повідомлялося, за прогнозами Європейського банку реконструкції та розвитку, війна росії проти України занурить обидві країни в найбільше економічне скорочення за останні 25 років, але Україна може різко відновитися у 2023 році, якщо найближчим часом буде досягнуто припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-