Президент підписав закон про 100% гарантії депозитів на період війни

Президент підписав закон про 100% гарантії депозитів на період війни

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який запроваджує гарантію повернення банківських вкладів у разі виведення банку з ринку впродовж дії воєнного стану та трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (парламентська фракції «Слуга народу») повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні Президентом України підписано Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб» № 2180-IX від 01.04.2022», - зазначив Гетманцев.

За його словами, законом передбачається вирішення проблеми реструктуризації боргових зобов’язань ФГВФО перед Міністерством фінансів України, а також підвищення гарантованої державою суми коштів за вкладами до 600 тисяч гривень.

Читайте також: Частка непрацюючих кредитів у банківському секторі знизилася до 26,6% - НБУ

Окрім того, документ передбачає, що АТ «Ощадбанк» стане учасником системи гарантування вкладів фізичних осіб з дня набрання ним чинності, а також запроваджує 100% гарантію повернення вкладів у разі ухвалення рішення про виведення банку з ринку впродовж дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Так, законодавчий акт набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім положень щодо суми відшкодування коштів за вкладами у розмірі не менше 600 тисяч гривень, які набувають чинності через три місяці з дня, наступного за днем припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-