Перелік товарів критичного імпорту буде змінюватись на користь українського бізнесу – Мінекономіки

Перелік товарів критичного імпорту буде змінюватись на користь українського бізнесу – Мінекономіки

Укрінформ
Уряд постійно переглядає список товарів критичного імпорту, аби забезпечити вітчизняну промисловість устаткуванням та сировиною, і його подальше розширення буде залежати від стабільності фінансової системи держави.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки, передає Укрінформ.

Зазначається, що на сьогодні бізнес поступово відновлює свою активність. Тому Уряд та Мінекономіки перебувають в постійному діалозі з підприємцями та розглядають їхні запити щодо розширення переліку товарів критичного імпорту

«Йдеться про максимальне нарощення власного виробництва та імпортозаміщення там, де це можливо. Тому йдемо назустріч українській промисловості – працюємо з галузевими асоціаціями виробників та коригуємо список товарів критичного імпорту, якщо бачимо, що в цьому є потреба», - уточнив заступник міністра економіки Тарас Качка.

Читайте також: Україна офіційно оформила повне припинення торгівлі з росією - Свириденко

Він зауважив, що у майбутньому перелік товарів критичного імпорту буде змінюватися "залежно від того, наскільки успішно досягатимемо балансу між обсягами валютних оплат за кордон та обсягом валютних надходжень до країни"

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 24 лютого затвердив перелік товарів критичного імпорту та рекомендував Національному банку забезпечити здійснення транскордонних валютних платежів за операції з імпорту товарів, що зазначені в переліку.

Цей перелік був розширений 28 лютого: його поповнили, зокрема, товари військового призначення, м’ясо та їстівні субпродукти, молоко та молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-