У Нацбанку розповіли, куди підуть гроші зі спецрахунку МВФ

У Нацбанку розповіли, куди підуть гроші зі спецрахунку МВФ

Укрінформ
Кошти, які надійдуть на спеціальний адміністративний рахунок для збору грошей від країн-донорів, будуть спрямовані на підтримання платіжного балансу та державного бюджету.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Нацбанк у Телеграмі.

​​«Національний банк України вітає рішення Ради директорів МВФ про створення спеціального адміністративного рахунку для зарахування коштів на підтримку України. Гроші, що надійдуть на рахунок, будуть спрямовані насамперед на забезпечення потреб платіжного балансу та державного бюджету для стабілізації економіки України», - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначили, що це вкрай важливий крок, що допоможе Україні у боротьбі з російською військовою агресією.

«Ми очікуємо на фінансову допомогу від держав - членів МВФ. Крім того, переказувати допомогу зможуть не тільки уряди, а й міжнародні організації та міжурядові утворення», - зазначають в НБУ

Створення цього важливого інструменту підтримки нашої держави було ініційовано канадським виконавчим директором МВФ та відразу підтримано директорами від нідерландсько-бельгійської групи країн, до якої входить і Україна, а також групою країн Скандинавії та Балтії.

Сьогодні ми вже маємо підтвердження про намір уряду Канади виділити до 1 млрд канадських доларів для переказу на цей рахунок, наголосили в НБУ.

«Ми надзвичайно вдячні країнам, що виступили ініціаторами створення рахунку для допомоги Україні, та керівництву МВФ за підтримку цієї ініціативи. Зі свого боку, Національний банк знаходиться у постійному діалозі з нашими міжнародними партнерами для максимального наповнення цього рахунку фінансовими ресурсами, зокрема, ініціював зустріч наступного тижня з послами країн "Групи семи", щоб обговорити майбутню підтримку»,– прокоментував голова НБУ Кирило Шевченко.

Читайте також: Джонсон представив Зеленському новий пакет допомоги від Британії

Як повідомляв Укрінформ, Рада директорів Міжнародного валютного фонду погодила відкриття спеціального рахунку для спрямування коштів країн-донорів на допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-