Shell купує російські енергоресурси, прикриваючись схемою – Bloomberg

Shell купує російські енергоресурси, прикриваючись схемою – Bloomberg

Укрінформ
Найбільша нафтова компанія Європи Shell заявила, що відмовляється від російської нафти, однак розслідувачі виявили схему, яка вказує, що "відмова" від російського газу є формальною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Bloomberg.

Відповідну заяву оприлюднили розслідувачі 8 квітня. Зокрема вони показали цинічну схему Кремля.

"Компанія продавала барелі, у яких 49,99% нафти надходили з Росії, а 50,01% – з іншого місця. Так нафтовий вантаж технічно не має російського походження", – мовиться у повідомленні.

Зокрема Shell внесла поправки до положень, умов контрактів, щоб дозволити змішання з Росією.

"Цей маневр лежить в основі зростаючого та непрозорого ринку змішаного російського дизельного палива та інших продуктів нафтопереробки, одного з багатьох, які нафтові компанії та трейдери сировинних товарів використовують для забезпечення поставок російських енергоносіїв до Європи і водночас задовольняють громадську думку, яка потребує припинення військової машини Володимира Путіна", – мовиться у повідомленні.

Читайте також: Shell хоче відмовитися від російських нафти та газу

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував компанію Shell за купівлю нею російської нафти. «Одне запитання до Shell: чи не пахне для вас українською кров’ю російська нафта?» - запитав глава української дипломатії.

Shell пояснила придбання російської нафти необхідністю завантажити виробничі потужності та обіцяла частину прибутків від перероблення російської нафти спрямувати на допомогу населенню України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-