Шмигаль розповів, як буде виконуватись бюджет за умов скасування податків та мит

Шмигаль розповів, як буде виконуватись бюджет за умов скасування податків та мит

Укрінформ
Запроваджені в березні податкові нововведення впливатимуть на наповнення бюджету в квітні. Якщо через війну необхідно буде скорочувати витрати бюджету, уряд буде про це говорити.

Про це в ефірі телемарафону сказав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Перший квартал держава виконала з перевиконанням бюджету на 110%. Це сталося і за рахунок надходжень від сплати податків сумлінним бізнесом, і за рахунок авансування податків. Фактично це дало нам змогу вчасно виплатити всі  пенсії, навіть проавансувати квітневі виплати, всі соціальні платежі, всі додаткові соціальні платежі, пов’язані з війною, всі військові платежі. Тобто фактично держава виконала в березні і в частині квітня всі соціальні зобов’язання», — підкреслив прем’єр-міністр.

Читайте також: Витрати на зарплати держслужбовцям скоротили на 10% - Шмигаль

Водночас він зауважив, що в квітні питання наповнення бюджету вже відбуватиметься під тиском інших обставин.

«Бюджет в квітні знаходиться під певним тиском обставин, під тиском тих податкових нововведень і полегшень для бізнесу, які ми запровадили. В березні ми фактично відмінили оподаткування, дали змогу сплачувати 2% від обороту. Це відобразиться на бюджеті. Ми скасували частину митних платежів і мита. Це відобразиться на зборах, які буде давати митниця. Безумовно, частину бюджету ми будемо перекривати за рахунок співпраці з нашими партнерами – іншими країнами, міжнародними фінансовими організаціями», — наголосив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль: Україна розраховує, що світ запровадить нафтове ембарго щодо рф

Він вкотре підкреслив, що уряд продовжить виконувати всі соціальні зобов’язання.

«Всі гроші ми бачимо. Будемо бачити, як буде рухатись квітень, будемо чесними і відвертими з нашим суспільством. Якщо війна буде призводити до того, що нам необхідно буде скорочувати наші витрати, ми будемо про це говорити, пояснювати, чому, де і як це буде», — сказав прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, у середу, 6 квітня, Президент Володимир Зеленський провів нараду з членами Кабінету Міністрів та представниками Офісу глави держави щодо стану виконання державного бюджету на поточний рік та запровадження ембарго на торгівлю з росією. Учасники наради обговорили можливі джерела наповнення державної скарбниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-